חברה והשקפה

מידה כנגד מידה<<

  • י' כסלו התשע"ט

שאלה

אפשר שאלה הרב?
ידוע שיעקב לקח את הבכורה ואת הברכה .
ובפרשה שלנו שמתי לב שאנו רואים מידה כנגד מידה .

יעקב רצה הקטנה וקיבל את הבכורה ולא ידע על כך באותו לילה.--כביכול אמרו לו : "רצית את הבכורה (מעשיו) אז תקבל את הבכורה לחתונה

ובנוסף
הוא היה כיצחק (עיוור) באותו לילה . ובעצת רחל (אולי ברוח הקודש) היא נתנה לאחותה הסימנים כדי שהמהלך ייצא לפועל . -- כמו העניין של הברכה מיצחק בעצת רבקה.

האם יש משהו בנאמר ?יש מקור או משהו יותר רציני ?או לגנוז את זה מראשי?

עוד דבר.
רחל אומרת בתחילה ליעקב שלבן רמאי ,
ויעקב עונה לה שהוא רמאי כמוהו. שנאמר :"עם חסיד תתחסד ועם עקש תתפל"
כל שהמקרים נראים על אותו משקל .

תשובה

שלום וברכה

מאחר ובכל המעשה שיעקב עשה היה בעצת רבקה וברוח קדשה הרי שיעקב לא נענש על כך ולכן לא מסתבר כלל שהמעשה של לאה היה כביכול עונש על מעשהו עם אביו בלקיחת הברכות

כמו כן לקיחת לאה לאשה היה גם ברצון השם ולא כעונש אלא חלק מבניין עם ישראל.