זוגיות

מענה לילד ששואל על אביו

  • ז' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום הרב
שואלת שאלה בשם בת משפחתי -
יש לה בן כיום בן 6 שאביו הוא ערבי . בצעירותה נכנסה ממנו להריון וכך זה הסתיים. פעם אחת ראה האב את בנו אך מאז אין ולא צפוי שיהיה כל קשר. האם מאד כואבת על המעשה שעשתה בעבר ועל התוצאה כיום. הבן שואל היכן אביו ? והמענה שלה שהוא בחו״ל. מה המענה הנכון לנשמתו של הילד ולהמשך חייו? כדי למנוע ממנו פגיעה וקושי נוסף . וכדי להסיר ספק מליבה .
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כעת עדיין צריך להגיד לו שאבא שלו נסע לחוץ לארץ ולא יודעים מתי הוא ישוב.

כאשר הילד יגדל ויוכל להכיל שאביו לא יהודי, יש לספר לו את האמת שאביו אינו יהודי וזאת תוך התייעצות כמובן עם אנשי מקצוע ובהכוונתם.

בברכת רוב נחת,