זוגיות

חוזרת בתשובה ודתי ומורכבות במשפחה - האם להמשיך את הקשר?

  • ז' חשון התשע"ט

שאלה

שלום הרב ,
אני בתהליך של חזרה בתשובה קצת יותר מחצי שנה, הכרתי גבר דתי ממשפחה דתיה וכמובן שמשפחתי חילונית ... בעבר עשיתי מעשים לא ראויים וגם קעקועים ( כרגע מסירה אותם) . עדיין לא הגענו למצב בו אנחנו מכירים את המשפחה אחד של השניה אבל משפחתו של הבחור ממש אנטי קעקועים ולכן אנו חוששים מכך למרות שאני מסירה אותם עד למצב שלא יהיה כלום בעז"ה . הבחור מעדיף לחכות עד שיוסרו הקעקועים ואז להכיר את משפחתו כדי שלא יווצר רושם ראשוני מוטעה כלפיי ושלא ארגיש לא בנוח כאשר יכירו אותי ויתייחסו אליי חלילה לא יפה . מעבר לכך הבחור ירא שמיים ואני בגלל העבר שלי מרגישה מאוד קשה עם המצב . וגם עצם זה שמשפחתי חילונית ואני די חוששת איך הוא ישתלב .
יש בינינו אהבה גדולה והמון הבנה אחד כלפי השניה.

האם לדעתך כדאי להמשיך את הקשר או שהמורכבות גדולה מדי וזה עלול להיארך יותר מדי זמן עד למצב של חתונה בעזרת השם ?
(הסרת קעקועים מצריכה המון סבלנות וזמן) .

מאוד מתוסכלת ורוצה להתקדם אך כרגע מרגיש שאין לאן...

תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר בקעקועים שפאשר להסתיר על ידי לבוש מסויים, אין להמתין ומומלץ ביותר שבן הזוג יכיר אותך בפני המשפחה בלי ליידע אותם על קעקועים שעשית בעבר.

אם זה במקום בולט שאי אפשר להסתיר יש להמתין עד שהקעקוע ייעלם בעז"ה. יש להשקיע בעיקר בהסרת הקעקוע במקומות גלויים.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.