שבת

ריסוק קרח בשבת

  • כ"ט תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב,

בבית יוסף בטור סימן ש"כ הלכה ט', ראינו שמותר לשים קרח בתוך כוס של יין או שאר המשקים. האם יש חילוק בין אם שמים את המשקה ראשון או את הקרח ראשון בכוס? השאלה התעוררה עקב עיון בספר מעשה השבת ראינו שיש חילוק ורצינו לדעת מה ההלכה למעשה? ומה הדין לגבי איגלו קרח שרוצים להפשירו במים זורמים ולאכול אותו בתור ברד בשבת?

תודה.

תשובה

שלום רב,

1. נראה שאסור לשפוך מים על גבי קרח בשבת, כיוון שזה נחשב כריסוק בידיים וכמו שכתב בספר מעשה השבת (פרק ד סעיף לט), וכאשר ציינת.

2. אסור מהטעם הנ"ל, וכמו שכתב גם כן בספר מעשה השבת הנ"ל (סעיף לח).

בברכה,

הלל מאירס