שבת

האם יש איסור בורר בהוצאת גרעיני מילון בשבת?

  • כ"ט תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב,
רציתי לשאול איך אפשר לאכול בשבת מילון ולהוציא את הגרעינים בלי שזה יחשב בורר, האם להוציא את הגרעינים זה בעיה לפני שאוכלים את המילון?
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מותר להוציא את גרעיני המילון בשבת, כיוון שבלי זה אי אפשר להגיע אל בשרו, ובתנאי שזה יעשה סמוך לזמן האכילה.

מקורות: שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק ג סעיף לז). וכן ראה חזון עובדיה שבת חלק ד' (עמוד קצה הערה יב). וע"ע בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ד' (סימן עד הלכות בורר אות ז) ובספר חוט שני שבת חלק ב' (עמוד צב).

בברכה,

הלל מאירס