שבת

בהמשך לשאלה הקודמת- לחמנייה חלקית

  • ל' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום, שמתי לב שכאשר מברכים על חלות בשבת מקפידים שיהיו שלמות.
אם יש לחמניה שאינה שלמה ומישהו אכל את חלקה, האם אני יכולה לברך עליה המוציא לחם כרגיל? האם יש עניין של יום חול ויום שבת? למשל שביום שבת רצוי לחם שלם ולא חצוי אבל מהדין אולי מותר.
תודה
ניתן לפרסם את שאלותיי.

תשובה

שלום וברכה

בשבת יש מצווה לברך על לחם משנה דהיינו לברך המוציא על שני לחמים, אין חובה לאכול את שניהם אלא די באכילת לחם מאחד מהם. בימות  החול ראוי להתחילה לברך על לחם שלם אבל אין חובה. בכל מקרה גם בשבת אם אין שני לחמים שלמים יכולים לבך המוציא ולצאת סעודת שבת גם בפרוסה.

ראי עוד https://www.hidabroot.org/article/149152.

נשמח לסייע לך עוד בכל שאלה

בהצלחה רבה,