שו"ת יום כיפור

האם צום פוגע בעובר

  • ג' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב , ידוע לי שצום יום כיפור הוא מהתורה אני ברוך השם נכנסת בעוד מס ימים לחודש השמיני להריון ,
מבחינת ההריון ברוך השם הכל תקין (יש לי בצקות קצת אבל זה רגיל בהריון)
בנוסף בהעמסת סוכר 50 גרם התוצאה יצאה גבולית ובעצת הרבנית שלי לא עשיתי את ההעמסה של ה100 אלא שומרת על תזונה .
המון אנשים מפחידים אותי ואומרים שאני לא צריכה לצום כי יש לכך השלכות ופגיעה בעובר וסיפרו לי כל מיני סיפורים שהכניסו אותי לחרדות שווא בעיניי .
השאלה שלי מה צריך לעשות לפי ההלכה ?
כמובן שחשוב לי שלא תיהיה פגיעה בתינוק חס וחלילה.

תשובה

שלום וברכה

תשתי שלשוה ימים לפני יום כיפור יותר ממה שאת רגילה לשתות ובעז"ה הצום יעבור בשלום לך ולעובר.

אין ללכת לבית הכנסת אלא לשבת במקום מוצל וממוזג ולהתפלל בבית, בעז"ה הצום יעבור בשלום.