שו"ת יום כיפור

עבודה בהסטל ביום כיפור

  • ג' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב,
אני עובדת ההוסטל לאוטיסטים כבר שנה. דורשים מאיתנו לעבוד ביום כיפור.
ימי שבת אני עובדת ומקבלת משכורת בהבלעה.
רציתי לדעת האם מותר לעבוד ביום כיפור?
במסגרת חייבים להיות מדריכים כיון דהדיירים לא מתפקדים לבד.
בנוסף, במידה ויותר לעבוד ביום כיפור אשמח לדעת אם יש הנחיות מסוימות לעבודה ביום זה
תודה רבה
שנה טובה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

מותר לעבוד ולקבל שכר בהבלעה בכיפור כמו בשבת כמובן תוך שמירת החג והשבת כהלכה מלבד מקרי פיקוח נפש.

כאשר יהיה לך פנאי תוכלי להתפלל וקרוב ה' לכל קוראיו בכל מקום ובכל זמן ובוודאי התפילות יתקבלו ברחמים וברצון לפני אדון כל.