חברה והשקפה

איך לרצות שבית המקדש ייבנה

  • כ"ט אלול התשע"ח

שאלה

שלום הרב. תמיד לימדו אותי כמה שבית המקדש חשוב ומחכים שייבנה, אבל אני פשוט מפחדת שכל העולם ישתנה כי בסך הכל מה רע לנו במצב הזה כרגע ולכן אני קצת מתביישת לומר שאולי אני לא ממש רוצה שבית המקדש ייבנה. האם יש לי סיבה להתבייש ואיך אפשר לרצות משהו שיודעים שישנה את כל עולמך?!. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הקב"ה יודע בדיוק מה עושה לנו טוב, ומה ישמח את לבנו, ועל כן יביא לנו גאולה שכולנו נרצה בה ונשמח בה.

כל מה שישתנה - ישתנה אך ורק לטובה.

נאמר בנביאים שבזכות הגאולה: "לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה" (ישעיהו ב, ד).

עם הגאולה השלמה לא יהיו עוד מלחמות, עניים, חולי ומחלות, כפירה. כל הדברים הרעים יתבטלו מן העולם, אך לא הדברים הטובים והנפלאים בעולם.

נאמר עוד בנביאים: "ולא ילמדו עוד איש את רעהו ואיש את אחיו לאמור דעו את ה', כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם נאם ה' כי אסלח לעונם ולחטאתם לא אזכר עוד" (ירמיהו לא, לג). תהיה זו מציאות של אהבה ושלום בין אדם, זמן של תשובה וישועה וסליחת עוון.

בית המקדש מייצג את שיא הרוחניות והשכינה שתהיה בעולם: "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" (שמות כה, ח). מי לא היה רוצה להרגיש ולחזות בנועם ה', בהשגחתו האוהבת?

כולנו רוצים דברים שישנו את עולמנו לטובה, בפרט כשאנו קוראים חדשות, ורואים כמה רוע והתעללויות יש בעולם - כמה מלחמות, שנאת אחים, גזענות, מחלות, עוני, חוסר צדק חברתי, שחיתות פוליטית וכיוצא בהם. גאולת העולם תביא אושר ושלום לאנושות, אז נזכה להתקרב לה' ולשמוח בהיכלו - קרבת ה' היא העונג הגדול ביותר מכל העינוגים האפשריים.

בברכה,

דניאל בלס