אמונה

לאן נעלמו המים של המבול?

  • י"א אלול התשע"ח

שאלה

בס,,ד
המים כיסו את ראשי ההרים כולל אוורסט. שגבהו כמעטה 9 קילומטר מפני הים הנוכחיים.
זו כמות בלתי נפסת של מים.יותר מרבע מנפח כדור הארץ היום.
לאן נעלמו הכמיות האלו עם סיום המבול.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית כל, כדאי להכיר עדויות לכך שמבול כיסה את כל היבשות. מוצאים קונכיות ושלדי דגים אף על ההרים הגבוהים ביותר בעולם - על ראשי הרי ההימליה והר האוורסט. ראה:

http://www.hidabroot.org/article/68426

מבחינה טכנית אם יופשרו כל הקרחונים בקוטב הצפוני והדרומי והתיישרו כל ההרים - אז המים יכסו באופן טבעי את כל היבשות. כך שיש מספיק מים בעולם לכיסוי היבשות.

 זאת ועוד - התורה מתארת את היבקעות מעיינות תהום רבה, ואם הכוונה לתנועת הלוחות הטקטוניים, אז פירוש הדבר שהמבול נוצר על ידי גלי צונמי קטלניים אשר התרוממו ברעידת אדמה וכיסו את היבשות - ומאוחר יותר המים חזרו אל הים. ראיה לכך ניתן לראות מהפסוקים שמתארים את חזרת המים לים בתום המבול: "וישובו המים מעל הארץ הלוך ושוב ויחסרו המים מקצה חמישים ומאת יום" (בראשית ח, ג)

 בתיאור המבול נאמר: "ביום הזה נבקעו כל מעינת תהום רבה וארובות השמים נפתחו " (בראשית ז, יא), בקיעת התהומות נראית כעדות על תנועת הלוחות הטקטוניים של מעטפת כדור הארץ, מה שהיה גורם לרעידות אדמה אדירות באוקיינוס ולגלי צונמי שעלו על פני היבשה.

"ויגברו המים וירבו מאד על הארץ" (בראשית ז, ח), מבאר המלבי"ם: "אח"כ גברו המים באיכות שהוא השטף החזק ע"י רבוי המים וגם רבו מאד על הארץ בכמות ע"י המים שנתוספו בכל עת".

 בברכה,

דניאל בלס