חינוך ילדים

מה אומרים לילד?

  • ל' אב התשע"ח

שאלה

קראתי באיזה חוברת של החסידות, שאם הילד
שלך נגיד שבר משהו בבית, תראה שלא אכפת
לך מזה, ואל תכעס, וכזה(לא זוכר מה הטעם)
ושמעתי הרצאה של הרב זמיר כהן, שאם זה קורה נגיד, אז לא לפרוק על הילד את העצבים, וצריך להעניש במשהו שקשור למה שהילד עשה,
אז מה עושים?

האם מראים פרצוף נחמד מידי,
או שמראים פרצוף כועס(בכאילו, כדאי לא להתעצבן יותר מידי, וכמובן לא מפחיד מידי, כדאי שהילד לא יפחד סתם פחד שלא קשור לחינוך)
ומענישים, נגיד: שיחק בבית בכדור למרות שהוא יודע שאסור, אז מענישים שעליו לא לשחק בכדור כמה ימים.

תשובה

שלום וברכה

אם הדבר נעשה בשוגג יש להראות פנים נחמדות לילד וכלל לא להענישו. אם מדובר במזיד הרי שיש להראות לו פנים קשוחות קצת כפי שכתבת ואכן העונש של לא לתת לו לשחק בכדור יום או יומיים הוא מתאים ביותר למקרה של שבירת כוס על ידי שימוש בכדור בניגוד להוראת ההורים.