חינוך ילדים

כבוד למורה

  • ה' אלול התשע"ח

שאלה

התחלתי ללמוד במסגרת דתית התלמידות רק נשים.
יש שיעורים המועברים ע"י גברים, יש שיעורים המועברים על ידי נשים.
הסתבר לי שביהדות מקובל לקרוא למורה "הרב" ללא קשר אם יש לו הסמכה לרבנות, תואר הרב מציין כבוד שהוא המורה.
מקובל לומר הסבירו למשל "הרב ראובן".
לעומת זאת למורות יש לקרוא בשמן הפרטי. רבקה
האם מורות לא צריך לכבד?
עלי לציין שהמורות מעבירות שיעורים ברמה מאד גבוהה.
אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

לא שמעתי על מנהגים והבדלים בין מורים למורות. אולי יש דרישה יותר גדולה לקרוא למורים בשם הרב כדי ליצור ריחוק מהמורה שלא יבואו לקירוב לבבות בין המורה לבנות.

אבל בכל המקומות שאני מכיר אין קוררים למורה בשמה אלא קוראים לה "המורה" או לפעמים "המורה רבקה" אין ספק שיש לכבד את המורות אמוד.