חינוך ילדים

האם זה בסדר שהילדה תהיה בגן שיש בו גוי?

  • ו' אב התשע"ח

שאלה

שלום רב,
אנחנו זוג + 2 בנות חוזרים בתשובה
אני עם כיסוי ראש בעלי כיפה שחורה

ביתי בת השנתיים נמצאת בגן שאנחנו מאוד מאוד אוהבים גן מצוין שגם ביתי הגדולה יותר היתה בו 3 שנים. הגן לא דתי.
בגיל 3 בע"ה אנחנו מעבירים לגן דתי
לפני כחודשיים הצטרפו לגן ילד לאמא תאילנדית (גיורת) וילד ערבי לאמא ערבייה מוסלמית (האבא יהודי)
מאז בעלי חש לא בנוח עם זה שביתנו הצעירה נמצאת בגן ואמורה להיות בו שנה נוספת .
האוכל בגן כשר (דודה שלי עובדת שם כסייעת ואני יודעת ממנה כי היא המבשלת)
כלים מופרדים, בשר כשר, קבלת שבת וכו'
אין כל אזכור לחגים של גויים וכו'
הגן בעל צביון יהודי בלבד
השאלה שלנו -
האם יש בעיה שהילדה תישאר שנה נוספת בגן בין גיל שנתיים עד שלוש?
האם יש השפעה רוחנית של הילד הגוי על הילדה?

האלטרנטיבה שלנו היא גן אחר שגם הוא לא גן דתי

נשמח לשמוע את דעת הרב

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לשנות את הגן, אין כל כך בעיה בכך שיש שם תינוק נכרי.