נשים

האם מותר להשתמש בדפי מניעה vcf אחרי ניתוח קיסרי?

  • י"ט אב התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום, אני ובעלי נשואים ברוך השם כמעט שנה ויש לנו תינוקת בת 3 חודשים, אנחנו שומרים את טהרת המשפחה ברוך השם, אנחנו מאוד רוצים עוד ילדים ואפילו עכשיו, אך מכיוון שילדתי בניתוח קיסרי נאסר עליי להיכנס להיריון כ-10 חודשים מיום הלידה, אינני רוצה להשתמש בגלולות ובהתקן תוך רחמי מכיוון שבעברי כאשר לא הייתי דתייה השתמשתי בנ"ל אשר גרמו לי לבעיות הורמונאליות עם הפסקתם מה שהקשה להיכנס להיריון בהתחלה (מחזור לא סדיר וכו') כרגע אחרי הלידה הכל סדיר ברוך השם, אני רוצה למנוע היריון רק מבחינה בריאותית ופוחדת להיםגע הורמינאלית שוב. ולכן רוצה להשתמש בדפי מניעה vcf האם הדבר מותר מבחינה הלכתית? תודה.

תשובה

שלום וברכה

הדבר מותר לכתחילה אבל לא בטוח שאפשר לסתפק בדפים האלו שיש להם מספיק אחוזי מניעה אלא אם את מניקה בצורה מלאה.

בהצלחה,