נוער

אירוע חילוני

  • י"ט אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב!
קוראים לי תמי אני בת 16 ואני חוזרת בתשובה והמשפחה שלי עדיין חילונית בעוד חודשיים נחגוג לאחי באר מצווה וההורים מתעקשים שאני ישיר באירוע עם עוד שני אחים בני 4 ו5 . ההורים מתעקשים שאני ישיר וירקוד באירוע מעורב ואני לא יודעת מה לעשות אשמח שתפרט לי מה לעשות באירוע מעורב שאני היחידה הדתייה במשפחה תודה רבה !!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להתקרב לבוראך ויוצרך, מה גדולה מעלתך כאשר את לבד מול כולם עושה את רצון ה' ובוודאי זכותך גדולה מאוד ותבורכי מפי עליון בכל הברכות

אסור לרקוד ולשיר מול גברים ולכן תסבירי להורים שאת מוכנה לעשות הכל למענם אבל לא לרקוד ולשיר בפני הגברים.

תוכלי להשתתף בצורה מלאה באירוע אבל לא לשיר ולא לרקוד מול הגברים.

יש להניח שאם תאמרי לאבא ואמא בצורה מכובדת אבל ברורה שאת לא מתכוונת לרקוד שם. הם יכבדו את זה. אם את חושבת שהם לא יקבלו את זה נא לכתוב לי שוב.