חברה והשקפה

יחס היהדות ללהטבי"ם

  • י"א אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש שאלה שממש ממש מציקה לי.
כיהודיה חונכתי לאהוב את כלל ישראל, גם את השונה והאחר.
וכאן מגיעה השאלה שלי..
אדם שנולד עם נטייה (ואני לא מדברת על כאלו שסיגלו זאת לעצמם, אלא על אנשים שנולדו כך ללא בחירה) ברור לי שזו תועבה.
אבל אני לא כ"כ מבינה את הקיצוניות שיוצאים נגדה, הרי הוא לא בחר בזה, הוא נולד כך..
איך יתכן שאדם נברא בצורה שהיא הפך העולם, ואיך הוא אמור להתמודד איתה? הרי נישואין בין גבר לאישה הם תכלית הכל, אם כן יש לו בעיה שורשית וקשה.. איזה תיקון יש בזה? מה מצפה ממנו ד'?
ולמה מגנים את זה כ"כ? כשאדם שאינו שומר מצוות שואל אותי על כך, באמת שאין לי תשובה בשבילו מלבד שזו עבירה.
ניסיתי לחפש תשובות לכך אבל לא ממש מצאתי...
ברור לי שיש ליהדות תשובה לזה. אני ממש
רוצה לדעת אותה.
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

א. ראי את התייחסות הרב זמיר באופן כללי לבעלי נטיות הפוכות

 https://www.hidabroot.org/video/210216

https://www.hidabroot.org/video/60935

ב. אף אחד לא רודף מחללי שבת או כל חוטאים אחרים, אולם אנו מתנגדים בתוקף להפיכת החטא לנורמה ולשכנוע אחרים להצטרף לחטא. דבר זה לא ניתן להסכמה ובפרט שלפ המבואר בתורה דברים אלו גורמים לגירוש עם ישראל מארצו, אז בוודאי שאנו מבקשים לא למשוך אחרים לחטא זה.