חברה והשקפה

מוסלמי מהג’יהאד שפיגע

  • ח' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום הרב. האם גוי מוסלמי מהג'יהאד שמאמין בנביא מוחמד והלך ועשה פיגוע כי חשב שזהו רצון הבורא. (כמו שלנו יש מצוות מחיית עמלק). האם יתבע על מעשהו זה והלא כל חונך וגודל ולא הבין אחרת? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

גם הגויים חייבים בשבע מצוות בני נח, ויתבעו על כך. את הטבע שלא להרוג אדם אחר - טבע הבורא עמוק בנפשנו. איננו מאמין שיש נאצי שרצח נשים וילדים קטנים חפים מפשע, ואחר כך יתפלא על עונשו בעולם הבא... כדי לרצוח אדם צריך להתנגד לטבע המוסרי שיצר בו השם יתברך. ראה כאן על ההבדל בינינו לבין המחבלים:

https://www.hidabroot.org/article/219924

  בברכה דניאל בלס