חברה והשקפה

ביאור הקרבן

  • ח' תמוז התשע"ח

שאלה

248758

שלום הרב. למה ומדוע כשמקריבים קרבן נעשה נחת רוח לבורא עולם? ניחא בקרבן חטאת שבא לכפר, והאדם מתעורר לתשובה, ורואה שנעשה לקרבן מה שאמור היה להיעשות לו וכו'. אבל בקרבנות כמו תודה ועולה, למה עצם זה שאני לוקח בהמה וזובח על המזבח נעשה נחת רוח ליוצרי? אם אפשר לקבל הסבר לפי הפשט וגם לפי הסוד. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

לפי הפשט, הקרבן מראה על מסירות נפש. בהמות היו יקרות, ואדם שמעלה בהמה לירושלים ומקריב אותה לה' מראה בכך את אהבתו. אך ברמה העמוקה יותר, מרגיש היהודי שהוא מקריב את הבהמה במקום נפשו, וכביכול מוסר עצמו על קידוש השם. ופעולה זו יוצרת קירוב לה' בנפשו. כשאדם מודה לקב"ה בכל מאודו - הוא מקריב למענו משלו, ומראה בכך את רמת מסירותו לאוהבו. ראה בהרחבה:

https://www.hidabroot.org/article/136783

 בברכה,

דניאל בלס