חברה והשקפה

קשר עם בחור לצורך קירוב

  • ב' סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה, אני בחורה חרדית בת 18 שב"ה התחזקתי.. ז"א באתי מבית מסורתי-דתי.
ורציתי לשאול, האם מותר לי לפתוח משתמש בפייסבוק כדי לחזק ידיד קרוב? ז"א הוא לא ידע מי אני. לא אפרסם תמונה שלי.. רק אנסה לקרב אותו לשלוח אותו לישיבה של מתחזקים מבלי שהוא ידע שזה אני.. אפילו אפשר לדבר בלשון גבר ואז הוא לא ידע שזו אישה כותבת לו.. מה הרב אומר? זה עצת היצר? אני נורא מבולבלת.. כי קשה לי לראות את החברים והחברות שלי מהעבר שנפלו והיום נראים חילוניים, ושאני יושבת לי בכיף ובצורה בטוחה מבחינה רוחנית (סמינר וחברות טובות וצדיקות ב"ה..) והם לא זכו עדיין להכיר את בורא עולם ואת הישיבות הקדושות והסמינרים.. אז מה רק להתפלל עליהם? אי אפשר לעשות משהו ג בפועל? יש בזה בעיה?
אשמח אם הרב יוכל לפרט לי בנושא הזה כי אני נורא מבולבלת..
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לכך. אולם חלילה לך להיכנס למקום סכנה כדי להציל אחרים כאשר הסכנה גדולה ויש להניח שהיצר רוצה רק  להפיל אותך ותו לא.

תתפלי עליהם בכל יום ובזה יצאת ידי חובתך כמובן שתוכלי למסור את השמות ומספרי הטלפון של החברים לאירגונים שינסו לקרב אותם אולם את עצמך תתרחקי מאוד מכניסה למקום סכנה.

בהצלחה רבה,