חברה והשקפה

רוצה לעשות קעקוע לזכר חבר שלי האם זה יסבך אותו בעולם הבא

  • ט' אייר התשע"ח

שאלה

שלום כבודו אומנם אינני מאמין, אבל בכל זאת אם יש עולם הבא. אני רוצהה לעשות קעקוע לזכר חבר שלי שמת אבל אמרו לי שזה יכל לעשות לו רע בעולם הבא האם זה נכון?.

תשובה

שלום וברכה

אכן זה יעשה רע לך וגם לו. כאשר אדם חוטא בעולם הבא בגלל חבירו, הרי שחבירו סובל מכך וחבל.

הייתי מציע לברר באמת לעומק האם יש עולם הבא או לא ולהגיע למסקנה סופית וכך תוכל להתנהל בעולם הזה ללא כל חשש וספק.

ראה לדוגמא https://www.hidabroot.org/article/233650