חברה והשקפה

להרגיש שהתשובה היא שלמה

  • י' אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב
קודם כל רציתי לומר תודה רבה לכל הצוות הענק של הידברות אתם עושים מלאכת קודש הלואי שתמיד הקב"ה יסייע לכם לעזור ולקרב את כל עם ישראל!!!
עכשיו רציתי לשאול אני חטאתי באיזה משהוא מסוים ועשיתי תשובה בדיוק לפי השלבים התחרטי על המעשה, ביקשתי סליחה מהשם, והפסקתי עם זה.
וכבר זמן ממושך אני מרגישה כאילו השם עדיין כועס עליי ושהוא לא קיבל את התשובה שלי
אני יודעת שזה לא נכון אבל אני רוצה באמת להרגיש את זה שהשם סלח לי ושהוא לא כועס עליי
איך אני אדע זאת???
תודה רבה רבה!!!
ותזכו למצוות תמיד!!!

תשובה

שלום וברכה

התורה שאמרה שאסור לחטוא, היא עצמה מורה לנו שה' חפץ בתשובה ומקבל אתה. אין כל מקום לחשוב שה' כועס עלייך, ה' אוהב אותך מאוד וכמבואר ברמב"ם הלכות תשובה פרק ז

הלכה ו
גדולה תשובה שמקרבת את האדם לשכינה שנאמר שובה ישראל עד ה' אלהיך, ונאמר ולא שבתם עדי נאם ה', ונאמר אם תשוב ישראל נאם ה' אלי תשוב, כלומר אם תחזור בתשובה בי תדבק, התשובה מקרבת את הרחוקים, אמש היה זה שנאוי לפני המקום משוקץ ומרוחק ותועבה, והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד,

לכן את אהובה אצל ה' ואין לך מה לדאוג כלל.

אשמח לסייע לך עוד,