זוגיות

כתובה לנשים גרושות

  • כ"ה ניסן התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, למה לנשים גרושות יש כתובה שונה מרווקות? מה הן פחות טובות ולכן פוסקים להם פחות בכתובה? והאם יש כמה סוגי נוסחים לכתובות או שיש אחד מקובל? ניסיתי למצוא באינטרנט נוסח בעברית לאישה גרושה ולא מצאתי...מה שכן, היה אחד בארמית והוא היה קצרצר לעומת נוסח הכתובה לרווקות... אשמח לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום וברכה

הכתובות שוות בעיקרן מלבד שלא כותבים שם שהיא בתולה וגם הסכום קצת שונה ביןבתולה לשאינה בתולה.

בהצלחה,