זוגיות

מסילת ישרים םירוש כתוב

  • כ"ה ניסן התשע"ח

שאלה

שלום וברכה
אם ימצא לנכון, אשמח לשאול ולקבל תשובות מכבוד הרב  זמיר כהן הנוגעת למשמעות של הטקסט הבא שמובא מתוך מסילת ישרים
להלן הטקסט:
"והנה ודאי שמי שאוהב את בוראו אהבה אמיתית, לא יניח עבודתו לשום טעם שבעולם, אם לא יהיה אנוס ממש, ולא יצטרך רצוי ופיתוי לעבודה, אלא אדרבא לבו ישיאהו וירצהו אליה אם לא יהיה עיכוב גדול שימנעהו."

שאלותיי הן:
מה הכוונה של "אם לא יהיה אינוס ממש" ושל "אם לא יהיה עיכוב גדול שימנעהו"?
1. אשמח לקבל דוגמאות מהיום יום לאינוס או עיכוב בהקשר של הטקסט.
2. האם יש משקל לכוונה ללא המעשה בפועל כי היתה מניעה או אינוס?
לדוג׳ אדם החוזר בתשובה ובכוונתו לשמור שבת
נמצא בסביבה שאינה כזו ומשום כך מחלל שבת בעל כורחו.
האדם רוצה לשמור על שלום בית אם אישתו שאיננה שומרת שבת ומבחינתה יש צער שבעלה לא יצטרף לנסיעה לביקור משפחה רחוקה וכד'. האם מקרה כזה נחשב לאינוס?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אונס הכוונה היא אונס ממש כגון שהוא רוצ לתת צדקה אבל אין לו כסף, רוצה ללמוד תורה אבל אין לו ספר ואין לו אפשרות להשיג ספר וכך דברים שבאמת הוא אנוס לגמרי.

שמירת השבת הינה מחוייבת אף כאשר האישה אינה שומרת ואף שבוודאי אין אפשרות לבעל להכריח את אשתו לנהוג כמותו כי היא עדיין לא יודעת מגודל מעלת השבת, עדיין אין זה מתיר לו חילול שבת שלו ובוודאי אין לו לחלל שבת. עליו להסביר לאשתו שלמרות שהוא מאוד רוצה למלאות את רצונה אבל מאחר שלפי אמונתך, הדבר אסור באיסור חמור הרי שאתה לא יכול לעשות זאת. אתה מבין שלדעתה אין בזה כל עניין ואינך מזלזל בדעתה אבל אינך יכול לעשות אחרת מדתך ודעתך.

כאשר הדברים מתוך אהבה והבנה בצרכיה של אשתך היא תבין ותתחשב.

אם תצה עוד עזרה בעניין, תוכל לשלוח לנו מס' טלפון ונדון בדברים בהרחבה לפי מצבכם האישי.

בהצלחה,