חברה והשקפה

יופי

  • כ"ה ניסן התשע"ח

שאלה

רציתי לדעת איזה חשיבות יש ליופי ע''פ התורה האם יש בזה משהו פנימי כי מצינו שהתורה מדגישה בשרה וכדו' שהיתה יפת תואר ויפת מראה ומצינו מחלוקת בגמרא איזו צדקת היתה יותר יפה ומאידך כתוב שקר החן והבל ביופי
תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יופי הוא דבר ראוי, כאשר הוא תואם לפנימיות. אם הפנימיות יפה וגם החיצוניות יפה - יש בכך יופי אמתי. כלי התואם את תכנו.

"שקר החן", הוא כאשר היופי החיצוני אינו תואם את הפנימיות. לצערנו זה המצב ברוב המקרים. רוב האנשים שמתנסים בניסיון היופי - אינם משקיעים משום כך בפנימיותם, ונמצא שחיצוניותם אינה תואמת לאופיים.

נאמר שכבודה של בת מלך פנימה, היופי מיוחד דווקא בצניעותו, כאשר השמירה עליו היא כעל אוצר יקר ומלכותי אשר נועד לבית, ולא לרשות הרבים. היופי מוסיף חן בין בעל לאשתו. אך הבלטת היופי ברשות הרבים הופכת את היופי לפרוץ, כהחפצת האשה (מלשון חפץ), ולכן אינו ראוי. האמהות הקדושות שמרו מאוד על צניעותן.

כאשר הבחירה היא בין יופי חיצוני לבין פנימיות, תמיד ראוי לבחור פנימיות, כפי סופו של הפסוק: "שקר החן והבל היופי - אשה יראת ה' היא תתהלל"!

ראה בנושא שאלה דומה:

https://www.hidabroot.org/article/1904

בברכה,

דניאל בלס