זוגיות

כהן וגרושה אני חילוני

  • כ"ד ניסן התשע"ח

שאלה

היי ..
אני בחור חילוני אך מאוד מאמין
לאחרונה הכרתי בחורה טובה גם חילונית אך מאמינה ומאוד קרובה לדת ...הבעיה היא שאני כהן והיא גרושה ללא ילדים ...
האם ישנה דרך שנוכל להיות ביחד או התר כזה או אחר ?
הרי לא הגיוני ששני אנשים שטוב להם יחד ויש בינהם חיבור כל-כך טוב לא יוכלו להיות ביחד בגלל איסור לא חטאנו ולא פשענו ..שנינו מאוד אוהבים את השם ועושים כל שביכולתנו אם ברכות במהלך היום ועוד

תודה והמשך ערב טוב
שי

תשובה

שלום וברכה

יש ללכת למשרדי הרבנות שיכולים לבדוק האם באמת הקידושין הראשונים של הגרושה אכן היו תקפים או שהיתה בהם בעיה כגון שעדי הקידושין היו פסולי לעדות וכדו'.

חשוב לדעת שאם אכן אין היתר הרי שברוור בוודאות שאין לכם קשר נשמתי למרות שכרגע טוב לכם יחד ואינם זיווג מושרש הנשמות, בורא עולם קורא הדורות מראש שאסר בתרותו את ינשואי הכהן עם הגרושה ידע כבר בעת בריאת העולם שכבודו ירצה לישא את הבת ישראל הגרושה ואסר אותה עליך כי היא אינה זיווגך כלל וכלל. בזכות ההתגברות על הקושי והויתור של הרצון העצמי שלך למען מצוות הבורא תזכה לקבל את זיווגך ההגון, כמו כן אף בת ישראל כשרה זו תזכה למצוא את בן זוגה והכל על מקומו יבוא בשלום. שניכם תזכו בעז"ה לשפע ברכה והצלחה בכל אשר תפנו

אשמח לסייע עוד,

בהצלחה,