נשים

כניסת אישה בהריון לבית עלמין

  • כ"ח אדר התשע"ח

שאלה

אהלן כבוד הרב, אשמח לדעת האם יש מניעה לאישה בהריון להיכנס לבית העלמין? מתי מותר, מתי אסור? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אין איסור על אישה בהריון להיכנס לבית העלמין, אלא שקיים מנהג בקרב נשים רבות להימנע מכך בימי הריונן (יעויין שו"ת מנחת יצחק חלק י' סימן מב אות ב).

אולם במקום צורך היא יכולה להיכנס לשם ללא חשש (חזון עובדיה אבלות חלק א' עמוד שיג, ונטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק פד סעיף ד).

2. מותר גם לאשת כהן בהריון להיכנס לבית העלמין. ההיתר הוא גם באופן שהיא יודעת שיש לה בן. אלא שכאמור נשים רבות (גם כאלה שלא נשואות לכהן) נוהגות להימנע מלהיכנס לבית העלמין בימי הריונן כל שאין צורך בדבר.

ראי https://www.hidabroot.org/question/241077

בברכה,

הלל מאירס