חברה והשקפה

חשבון נפש

  • כ"ד אדר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
כאשר קורה לנו מקרה שנראה לנו שהוא לא טוב לנו, כמו למשל כאב, ניתוח לא צפוי, מחלה לא עלינו.
הדבר הראשון שצריכים לעשות הוא להגיד שהכל מאת השם יתברך, ושכל מה שקורה לטובה הוא.
אך האם צריך לעשות חשבון נפש ולחפש מדוע זה בא עליי? במידה וכן, כיצד מגיעים למחשבה הנכונה.

תודה מראש,
שבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש לעשות חשבון נפש ולנסות למצוא את הדבר הרוחני שבסיבתו אירעה המחלה וכו'.

קשה לדעת בדיוק מה הסיבה של החולי אולם יש לנסות להתבונן האם פגמנו באיבר שבו לקינו, כי כך דרכו שלהקב"ה לעשות מידה כנגד מידה.

ב. אם לא מצאנו את הסיבה לכך יש לנסות לחשוב מה נראה לנו לא טוב בדרכינו ולנסות לשפר את מעשינו.