חברה והשקפה

הריון חוץ ריחמי

  • כ"ד אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב,
רציתי לדעת אם הריון חוץ ריחמי בשבועות הראשונים מאוד(ללא דופק) אם מתעברת כבר נשמה ואם כן האם זו נשמה של צדיק?
כמו כן האם הורים שחווים מקרה כזה צריכים לראות אירוע כזה כמשהו לא טוב במעשיהם.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יש כבר ניצוץ של נשמה בתינוק זה,  ומסתבר שזה נשמת צדיק שלא היתה צריכה לצורך תיקונה אלא שהות קצרה ברחם של אשה צדקנית ותו לא.

ההורים שעוברים סבל זה, לא מוכרח שזה עבור עוון כלשהוא ויתכן שזה זכות גדולה להם שזכו לנשמת צדיק. אבל בכל זאת מומלץ תמיד לעשות חשבון נפש ולנסות לבדוק את עצמינו האם יש דברים הטעונים תיקון אצלכם בעניין הקשור לחטא. למשל כאן יש לבדוק אם אתם מקפדים כראוי על הלכות הטהרה על כיסוי ראש וצניעות כראוי וכדו'. אם מוצאים דברים הטעונים שיפור יש לבקש מבורא עולם שהצער שנגרם לכם מההריון הלא תקין יכפר על הטעות והמכשול שהיה עד עתה ולתקן מכאן ואילך.

כפי שכתבתי זה לא מוכרח שהפטירה היא ככתוצאה מחטא אבל אפשר לנצל את זה למנוף התעלות.

עלי והצליחי,