חברה והשקפה

מדוע יש ילודה מצומצמת בימי התנ"ך?

  • י"ז כסלו התשע"ח

שאלה

שלום, כשעיינתי בתנ"ך ראיתי שלרוב האנשים שם יש מעט ילדים. כמעט ולא רואים שם משפחות עם מעל עשרה ילדים כמו שיש היום להרבה משפחות חרדיות. האם יש לכך הסבר? תודה.

תשובה

בס"ד

 שלום וברכה,

 התורה מזכירה את שמותיהם של האנשים המשפיעים ביותר שנולדו לכל משפחה, אך גם מציינת שמלבדם היו עוד בנים ובנות. כך נאמר בכל עשרת הדורות הראשונים "ויולד בנים ובנות" (ראה בראשית פרק ה'). גם במשפחת ישמעאל ועשיו היו בנים ובנות לרוב.

 לגבי עם ישראל, התורה כותבת שבמצרים עם ישראל התרבה עד מאוד בזמן קצר: "פרו וישרצו וירבו ויעצמו במאוד מאוד, ותמלא הארץ אותם" (שמות א, ז).

 לגבי האבות והאמהות, יש לזכור שהאמהות הקדושות עברו נסיונות לא קלים, והיו בתחילתן עקרות. עם זאת, המשפחה המפורסמת ביותר של יעקב אבינו מנתה כידוע 12 אחים שבטי ישראל.

 בברכה,

דניאל בלס