שבת

חרדה גדולה אחרי הדלקת נרות שבת

  • כ"ו חשון התשע"ח

שאלה

שלום, אני אמא לשני קטנים ברוך ה'. אני לא יודעת למה אבל כל יום שישי אחרי הדלקת נרות נופל עליי פחד מאוד מאוד גדול שאני לא מצליחה להשתלט עליו מתחילה לחשוב רע וכו'.. רק אחרי הארוחה אני מרגישה יותר טוב. אני שומרת שבת אבל ברור שיש לי עוד הרבה הרבה להשתפר. יש לזה הסבר? אני כל השבוע מפחדת ששבת תגיע בגלל זה. תודה.

תשובה

שלום רב,

לא ידוע פשר העובדה שדווקא אחרי הדלקת נרות שבת נופל עלייך פחד גדול מאוד.

אמנם שמא ואולי את נוטלת ציפורניים ביום שישי לכבוד שבת, ולא מקפידה מספיק ליטול ידיים לאחר מכן, וכבר כתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן ד סעיף יט) שהנוטל ציפורניו ולא נטל ידיו מפחד יום אחד ואינו יודע ממה מפחד. (וע"ע שו"ת רב פעלים חלק ד' חלק סוד ישרים סימן יט).

בשורות טובות,

הלל מאירס