נשים

האם מותר לאישה להסתפר אצל גבר?

  • י"ג חשון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב! אני רווקה, בת 18, והלכתי כבר לכמה ספריות באזור שלי ולא הייתי מרוצה מהתוצאה.. האם מותר לי ללכת לספר גבר אם קיבלתי עליו המלצות ואני יודעת שהעבודה שלו תהיה טובה יותר משל אישה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לאישה להסתפר אצל גבר - גם כשהוא יותר מקצועי.

מקורות: יעויין בספר אוצר דינים לאשה ולבת (פרק ס סעיף כה ובהערה שם) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, ובשו"ת רבבות אפרים חלק ה' (סימן תקז) ובשו"ת נצח יוסף חלק א' (סימן סו) ובשו"ת יצחק ירנן חלק ב' (חלק אבן העזר סימן א) ובספר אום אני חומה חלק א' (עמוד כ ס"ק נג)

בהצלחה רבה,

הלל מאירס