תורה ומדע

בקשר לבדיקת ה DNA

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

שלום הרב ,רציתילשאול שהיתה תוכנית שבא לקחו מס אנשים מהחברה הישראלית כדי לבדוק מי יהודי ויצא בבדיקה שכופר די מפורסם בחברה שמגדיר עצמו כאטאיסט והוא ידוע כאנטי דתי ,יצא 96 אחוז גן יהודי לעומת יהודי חרדי מעדות ספרד יצא אחוז נמוך .אני פשוט לא מבינה איך יכול להיות אחד שמקיים את התורה יש ספק על יהדותו ושונא הדת יצא שהוא הכי יהודי לפי הבדיקה .השאלה שלי היא אולי הגויים צודקים שאין קשר ליהודים של היום לאלה של התנך. תודה

תשובה

שלום וברכה,

בדיקה גנטית אינה מוכיחה את יהדותו של אדם, ואינה יכולה להטיל ספק ביהדותו של אדם (גנים יכולים להעיד רק על קשר אתני - שעשוי להגיע גם מעמים קרובים אחרים מאותו אזור גאוגרפי). מה גם שכל קשר גנטי הוא סטטיסטי, ולא ודאי.

ובמענה לשאלתך,

אותו כופר שראית הוא עדיין יהודי שמצווה בתורה ובמצוות, והעובדה שהוא בחר להיות כופר אינה משנה את העובדה שהוריו וסבותיו היו יהודים - שאינם אשמים בו. עובדה שמאברהם נולד גם ישמעאל, ומיצחק נולד גם עשיו.

יהדותנו מתבטאת בשני גורמים: היוולדנו לאם יהודיה, ושמירת התורה והמצוות כפי שצווינו.

ה' חוקר כליות ולב, ושופט כל אדם לפי לבו ולפי מעשיו.

גוי שבחר להתגייר - יכול להיות יהודי צדיק וטהור יותר מיהודי שנולד לאם יהודיה אך בחר לחטוא לה' ולהיות רשע.

בברכה,

דניאל בלס