חברה והשקפה

מהי מטרת היהודי?

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

אני שומעת המון מטרות שיש לעם ישראל אבל האם יש מטרה אחת? שמבססת את הכול?

תשובה

שלום וברכה,

המטרה הגדולה ביותר של עם ישראל הנה לעבוד את הקב"ה באמונה ולקיים את כל מצוותיו:

"ועתה ישראל, מה ה' אלהיך שואל מעימך כי אם ליראה את ה' אלהיך, ללכת בכל דרכיו ולאהבה אותו, ולעבוד את ה' אלהיך בכל לבבך ובכל נפשך" (דברים י, יב).

לכן אנו קוראים בכל קריאת שמע: "ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך", שהיא תכליתו של עם ישראל בעולם, לזכות לאהבתו של ה' על ידי קיום מצוותיו.

קיום התורה והמצוות מתבטא בלימוד התורה שעליה אמר ה': "אם לא בריתי יומם ולילה, חוקות שמים וארץ לא שמתי" (ירמיהו לג, כה).

בזכות שעם ישראל יתמיד בשמירת התורה, יזכה להגיע לשלמותו הרוחנית, ואז גם יהיה אור לגויים, בבחינת: "ואתם תהיו לי ממלכת כוהנים וגוי קדוש" (שמות יט, ו).

מטרה זו הוסברה בהרחבה פה:

https://www.hidabroot.org/question/132674

https://www.hidabroot.org/article/175789

חפשי בגוגל את החוברת "שיחה גורלית" ותהני מדו-שיח נרחב בנושא משמעות החיים.

בברכה,

דניאל בלס