חברה והשקפה

האם הרבנים יודעים את רצון האלוהים יותר מהאדם הפשוט או רק את רצון ההלכה ?

  • ד' חשון התשע"ח

שאלה

האם הרבנים יודעים את רצון האלוהים יותר מהאדם הפשוט או רק את רצון ההלכה ?

תשובה

שלום וברכה

האדם החכם ככל שיהיה לא יכול להשיג ולהבין את רצון בוראו. ההבדל בין חכמתו האין סופית של הבורא מול אפסיות חכמתו של האדם הינו באלפי אלפים יותר מההבדל בין השכל של האדם והמקק ועל כן אין כל מצב להתחיל ולהשיג את רצון ה'.

הדרך היחידה להשיג את רצון ה' היא רק בגילוי של בורא עולם אילינו וזה נעשה רק על ידי התורה הקדושה וההלכה שכולה מתורתינו הקדושה שניתנה לנו על ידי הבורא בעצמו בסיני התורה שבכתב והתורה שבעל פה שיחדיו ירדו כרוכים מהשמים.

לאור האמור לעיל ההלכה היא רצון הבורא בעצמו ולכן ככל שאדם מעמיק בספרי התורה וההלכה הוא יודע יותר את רצון ה' כפי שה' בעצמו גילה לנו. כל הנוהג על פי ההלכה הוא חי כרצון ה' מיהודי.

בהצלחה רבה,