נשים

האם מותר לאישה להניק כשהיא קוראת תהילים?

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

האם ניתן לקרוא תהילים בזמן הנקה? האם זה משפיע לטובה על הרך הנולד? תודה

תשובה

שלום רב,

1. מותר לאישה להניק תוך כדי שהיא קוראת תהילים, ובלבד שתקפיד שלא לגעת במקומות המכוסים.

2. אם האישה קוראת תהילים בקול יש לזה השפעה לטובה על הרך הנולד, וכמו שמובא בירושלמי מסכת יבמות (דף ח עמוד ב) שאמו של רבי יהושע בן חנניה הייתה מולכת עריסתו לבית הכנסת כדי שיתדבקו אוזניו בדברי תורה.

ולכן מובא במשנה מסכת אבות (פרק ב משנה ח) שרבן יוחנן בן זכאי אמר על רבי יהושע בן חנניה אשרי יולדתו, והיינו משום שהייתה דואגת שיתדבקו אוזני בנה בדברי תורה (כך כתב הרע"ב שם בפירוש ב' בשם יש אומרים. וכן הביא פירוש זה בתפארת ישראל שם ביכין אות עח. אמנם ראה בספר דרך שיחה חלק א' עמוד פא).

בברכה,

הלל מאירס