נשים

נידה לאישה

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, סליחה מראש על הנושא של השאלה 1. ידוע ששתיית לימון סחוט טרי מסייע לקיצור ימי הנידה. השאלה האם מותר לעשות דבר כזה במטרה לקצר את ימי הנידה? 2. אישה שיש לה ימי נידה 7 , צריכה לספור עוד 7 ימי נקיים, מדוע סופרים דווקא עוד 7 ימי נקיים ? זה כל כך קשה בנישואין , במיוחד בתחילת הנישואין . תודה . סופ"ש נעים ובטוח .

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. התורה מחייבת לספור לאחר סיום הדימום שבעה נקיים בזבה ומאחר שיש ספיקות רבות מי היא זבה החמירו חכמים שכל בנות ישראל יקפדיו בכל סוג דימום לספור שבעה נקיים.

מומלץ מאוד לראות את ההרצאה הבאהhttps://www.hidabroot.org/video/63194

הקושי אכן גדול אבל בשכר זה תזכו לזרע של קיימא ולבנים ובנות עוסקים בתורה ובמצוות ביראת שמים.