תורה ומדע

תוהו ובוהו

  • כ"ט אב התשע"ז

שאלה

כתוב והארץ הייתה תוהו ובוהו מיזה אני מבין שהשמים לא היו תוהו ובוהו נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

"תוהו ובוהו" אין פירושם חוסר סדר, אלא הכוונה לריקנות ושיממון שהיו בכדור הארץ הקדום, שהיה בתחילתו חשוך והארץ שכנה מתחת לתהום עמוקה של מים, עד שה' הוציא את הארץ מתוך המים וברא את הצמחים ובעלי החיים.

בשמים היו כל הכוכבים שנבראו עוד ביום הראשון, והוצבו ביום הרביעי, על כן השמים לא היו "ריקים".

מכל מקום השמים אמורים להיות חשוכים, כי זו דרכו של החלל. הארץ לעומת זאת נועדה לבני אדם, ועל כן נאמרה בה לשון תהייה ושיממון.

בברכה,

דניאל בלס