אמונה

מי הרג את ישו ימ"ח?

  • י"א אב התשע"ז

שאלה

שלום. אני שמעתי כמה פעמים טענות כלפי יהודים שהרגנו את ישו. אם זה נכון והסנהדרין דנו אותו- הרי ביהדות אין מיתה כזו- לצלוב, וזה אומר- ישו צלוב זו אגדה? או שאנו לא קשורים לזה? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בתקופה זו השלטון הרומי שלט בארץ ישראל.

הסנהדרין שפטה את ישו, אך לא היה לה הסמכות להורגו. על כן היא מסרה אותו לשלטונות הרומאים אשר צלבו אותו (מכיוון שהם אסרו קיומן דתות חדשות).

אך לגבי הטענה, ראוי לתקן טעות נפוצה:

הנוצרים בעולם כלל אינם מאמינים שישו היה נביא אדם בשר ודם.

לדעתם ישו היה אלוקים בכבודו ובעצמו, בורא כל היקום, אשר עיבר אשה בתולה ונכנס בגוף תינוק, והפך לאדם בשר ודם שנהרג על הצלב. לפי אמונתם האלילים - אלוקים הפך לאדם. והוא שנרצח בידי בני אדם.

הנה הסבר מלא לטענות הנוצרים ושקריהם:

https://www.hidabroot.org/article/78994

בברכה,

דניאל בלס