שבת

האם אפשר להימנע משתיית יין בשבת ואכילת לחם למשך חודש בעקבות תוכנית לניקוי גוף מרעלים?

  • ח' אייר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, נרשמתי מיוזמתי לפני כשבוע סדנא שנקראת ניקוי גוף מרעלים (לא בעקבות המלצת רופא אלא מיוזמתי בעקבות תחושות ורגשות לא טובים שאני חשה). במהלך הסדנא למשך 4 שבועות נמנעים מאכילת מאכלות מסוימים ואוכלים כמה שיותר מאכלות טבעיים ואורגניים כדי לרפא את הגוף מחומרים מזיקים שהצטברו בו. אחד מהמניעות הוא שתיית יין (בגלל שמכיל סוכר ו/או אלכוהול) ואכילת לחם כלשהו (חוץ מלחם שיפון מלא טבעי - בלי תוספות. שלא בטוח נמצא בחנויות בקרבת מקום). רציתי לדעת מה עושים בשבת בעניין היין והלחם, האם מותר לא לשתות יין ולאכול לחם? האם יש חלופה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אפשר לצאת ידי חובת קידוש מאדם אחר ואז אינך חייב לשתות יין.

יש לעשות כל השתדלות לקנות את הלחם השיפון הטבעי  ולקיים את מצוות הסעודות בשבת.