אמונה

ספר מדעי

  • כ"ח ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, קראתי את הספר שיחה גורלית של הרב בלס ומאוד התרשמתי. שאלתי היא האם קיים ספר שנותן מענה לשאלות בפן המדעי סביב קיומו של אלוהים תוך הצגת תיאוריות אתאיסטיות ושלילתם. האם בכלל קיים ספר בן ימינו שקריאתו מסוגלת להפוך אתאיסט למאמין. שאלה נוספת, האם קיים דו שיח לקריאה בין אתאיסט למאמין שנסוב סביב אמונה בקיומו של אלוהים (קראתי את שולחן הנימרודיזציה והוא לא ענה על בקשתי שאלות ותשובות מתוך המדע). תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אני שמח שנהנית מהחוברת.

ספרי המהפך של הרב זמיר כהן עוסקים רבות בהפרכת התיאוריות השונות, בפרט ספר המהפך 2 וספר המהפך 4.

 כמו כן אני יכול להמליץ על הספר "חידת הקיום" של פרופ' משה טרופ, שעוסק באופן מדעי בתיאוריות השונות.

והספר "אנחנו לא לבד" של עדי כהן שעוסק בהוכחות למציאות הבורא.

הספר "לאן" של הרב אביגדור מילר זצ"ל מציג דו-שיח מעמיק בנושאי אבולוציה וביקורת המקרא. גם הוא מומלץ מאוד.

בברכה,

דניאל בלס