אמונה

איך עם ישראל קיבל את התורה לפני שהכל קרה?

  • כ"ה ניסן התשע"ז

שאלה

בתורה הקדושה כתוב את מה שקרה לעם ישראל גם הרבה אחרי מתן התורה.. איך זה מסתדר? איך זה הגיוני שהם קיבלו תורה שכתובים בה דברים שעוד לא קרו? ואם היה כתוב להם הכל אז הם ידעו את כל מה שהולך לקרות איתם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בהר-סיני הוריד משה רבנו את לוחות הברית, ולימד את עם ישראל את כל תרי"ג מצוות, שהן התורה (הוראת המצוות) שבכתב ובשעל פה.

אולם ספר התורה (המורכב מחמישה חומשי תורה: בראשית שמות ויקרא במדבר דברים) נכתבו מפי ה' למשה באוהל מועד במשך ארבעים שנות הנדודים במדבר, ולא ביום אחד. ספר התורה נמסר בשלמותו לכל בני ישראל לפני פטירתו של משה, כמסופר בסוף ספר דברים.

כך אמרו חז"ל בגמרא (גיטין ס, א) ומבאר רש"י: "(ספר התורה) מגילה מגילה ניתנה - כשנאמרה פרשה למשה היה כותבה ולבסוף מ' שנה כשנגמרו כל הפרשיות חיברן בגידין ותפרן".

פירוש הדבר שקורח ועדתו לא ידעו שהם עומדים להיבלע באדמה, ורק לאחר שנענשו נכתבה פרשת קורח מפי ה' למשה.

ספר התורה השלם ניתן לכל אחד משבטי ישראל לפני פטירת משה, כאשר ספר התורה המקורי שכתב משה בכתב ידו מפי ה' נשמר בארון הברית שנשאו הכהנים.

בברכה,

דניאל בלס