שו"ת פסח

הכשרה לפסח

  • ט' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום רב האם אפשר להכשיר סכום שעשוי ממתכת וידיות מפלסטיק לפסח? האם צריכים הגעלה או עירוי? איך מכשירים כיירים של גז ? יש מוצרים שאין עליהם הכשר לפסח אבל אין בהם חמץ כמו למשל דבש ועוד, האם אפשר להשתמש בו או שחייב לקנות חדש שיהיה עליו הכשר לפסח?

תשובה

שלום וברכה

אם אפשר לנקות היטיב שלא ישארו ליכלוכים בחיבור בין המתכת לפלסטיק, ניתן להכשיר.

יש להכשיר בהגעלה.

כיריים של גז .החצובה, שיש לנקותה ולהגעילה ברותחין. ואם שפך עליה מים רותחים מכלי ראשון, הוכשרה את המבערים, יש לנקות היטב.

כל המוצרים שאין עליהם כשרות לפסח ובפרט אם כבר השתשמשו בזה לפני פסח ראוי מאוד להצניע ולקנות חדשים לפסח.

בהצלחה,

בנמין שמואלי