שבת

האם מותר לעבוד בשבת במלון שאני צריכה להגיע אליו בנסיעה בשבת

  • י"ב אדר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חיילת משוחררת וחיפשתי עבודה מועדפת מצאתי בבית מלון עבודה כזאת בתור מאבטחת בלי נשק שמייחבים לעבוד שם בשבת ולהגיע בנסיעה מסודרת למלון עד כמה שידוע לי זו עבודה עם פיקוח נפש אבל אני לא יודעת עד כמה אני בחורה ששומרת שבת שאלתי היא אם יש אפשרות להתיר לעבוד בעובדה כזאת רק את הנסיעה למקום ואם בכלל מותרת עבודה כזאת בשבת תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

העבודה עצמה מותרת אם לא דורשים לחלל שבת מיותר כדון כל פתיחת דלת או רישומים שאין בהם פיקוח נפש אבל הנסיעה אסורה. תוכלי לסכם איתם שבמקרה שתהיה לך משמרת בשבת תהיי שם כבר לפני כניסת השבת.

אם לא נותנים לך את כל התנאים אין לעבוד שםוה' הטוב יתן לך את שכרך ותמצאי עבודה מרווחת טובה יותר ללא חשש חילול שבת חלילה.

בהצלחה,

בנימין שמואלי

נ.ב נכתב בחו"ל ביום חול