שבת

האם מותר להשתמש במגבונים בשבת?

  • י"ד אדר התשע"ז

שאלה

האם יש איסור שימוש במגבונים בשבת?? אבקש אם אפשר תשובה לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

דעת רוב הפוסקים לאסור להשתמש במגבונים לחים בשבת משום איסור סחיטה (יעויין שו"ת מנחת יצחק חלק י' סימן כה, שו"ת עמק התשובה חלק ג' סימן יג, שו"ת מחזה אליהו חלק ב' סימן יד-טו, שו"ת אמרי יעקב חלק א' סימן נא, שו"ת נזר כהן חלק א' סימן כו, אשרי האיש חלק ב' פרק כח סעיף יב, חוט שני שבת חלק ב' עמודים רט-רי, וארחות שבת חלק א' פרק יג סעיף מו).

אמנם דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל להתיר, ובתנאי שנזהרים לנגב בנחת, ולא לדחוק בחזקה, משום איסור סחיטה (חזון עובדיה שבת חלק ד' עמוד קמח), ואם את נוהגת כדעתו בכל ההלכות - תוכלי להקל בזה.

בברכה,

הלל מאירס