חברה והשקפה

תורה שבכתב ותורה שבעפ

  • כ"ד שבט התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום! ידוע לי שתורה שבכתב אלו הם חמשת חומשי תורה מה בדיוק נחשב לתורה שבע"פ? ומה ההגדרה של נביאים כתובים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תורה שבעל פה, פירושה, המסורות והביאור שקיבלנו בעל פה כיצד לקיים את תרי"ג המצוות הכתובות בתורה.

התורה שבעל פה נכתבה במשנה (אשר נערכה על ידי רבי יהודה הנשיא לפני 2000 שנה בקירוב), ובגמרא שמבארת את המשנה (אשר נערכה בידי רבינא ורב אשי לפני 1500 שנה בקירוב).

ראה עוד במאמרי "מהי בדיוק גמרא?"

https://www.hidabroot.org/article/143610

ספרי הנביאים נכתבו על ידי הנביאים שתיעדו את קורות ישראל לאחר פטירת משה רבנו, בהם ספר יהושע, ספר שמואל, ספר מלכים וכו'.

ספרי הכתובים הם ספרים נוספים שנכתבו ברוח הקודש כמו ספר איוב, ספר תהילים שנכתב על ידי דוד המלך, ספר משלי וקהלת שנמסרו על ידי שלמה המלך, או ספרי קורות ישראל בדורות המאוחרים שלאחר גלות בבל כגון ספר עזרא ונחמיה.

בברכה,

דניאל בלס