אמונה

התמודדות עם ספקות

  • כ"ה שבט התשע"ז

שאלה

שלום, לפני שנתיים בורא עולם אסף אותי אליו ממש כך!!! חזרתי בתשובה לפני 21 שנה אבל היום אני מבינה שלחזור בתשובה ולעבוד את השם זה שתי דברים שונים לגמרי. אני שומעת הרבה שיעורים של הרב יגאל כהן, אני אומרת הרבה תודה להשם. היום בשנתיים האחרונות החיים שלי אחרת לגמרי השתנו מקצה לקצה. אני גם כל יום לומדת את חובת הלבבות שער הבטחון. כל בוקר אני מרימה עיינים לשמיים ואומרת בורא עולם תודה לך שאני זוכה לעוד יום לחיות תודה לך בורא עולם אני אומרת כי בחסדך בטחתי יגל ליבי בישועתך אתה הרועה שלי אני בידיים הכי טובות אתה המשען שלי. כך כל בוקר עיינים לשמיים. מרבה להתפלל על עם ישראל, נותנת צדקה בתהילים 3 ספרים שבו אנו שותפה נותנת צדקה למען כל בינו של בורא עולם, אומרת בשם כל ישראל 2 פרקי תהילים ק וקנ כתודה על כל מה שעושה לבניו תודה על הבריאה תודה שהוא משמח כל יהודי ויהודי באשר הוא ועוד.... יש לי קובצת ווטסאפ בחיזוק בתודה להשם. השם זיכה אותי לחזק ולגייס עבורו חיילות. קונה ספרים מחלקת אותם כמתנה לזיכוי הרבים. השאלה שלי כעת! כל מה שלמדתי ואני יודעת למה אני אני לא מרגישה ממש את הבטחון חזק בלב? אני אני יודעת שאני בידיים שלו אני מדברת איתו לפעמים אני מרגישה חושך בלב הפה אומר כי בחסדך בטחתי יגל ליבי בישועתך ואני לא מרגישה כל הזמן. יש לי עמותת חסד אני לוקחת איתי את בורא עולם ואני אומרת אתה תזמן לי את הפעילות..... הפה אומר אבל אין לי את זה חזק בלב. ויש פעמים שממש כך אני מרגישה בלב. למה? אני בטוחה בו שמי שדאג לי עד היום ידאג לי בהמשך ...לבי המצב הכלכלי ואני לא יודעת? אני מאוד מחזקת את בעלי אל תדאג הכסף של בורא עולם תבטח בו הכל יהיה בסדר למה לא רואים תצואות תכלס בשטח?

תשובה

שלום וברכה

האמנתי כי אדבר - האמונה היא המשכה המביאה את האמונה עמוק בלב הדיבור מסייע לחקוק את האמונה בלב יום יום האמונה מתחזקת והולכת וכך לאחר זמן תרגישי חזק ותפנימי יותר את האמונה.

לא הבנתי כל כך את שאלתך בעניין מצבך הכלכלי.