תורה ומדע

ההרצאה על מצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב זמיר כהן נתן הרצאה שמוכיחה שעל פי האריכאולוגיה המצרית שבמאת היה את עשרת המכות וכל ענין יציאת מצרים אם כן עשרת המכות זה היה רעש ענק במצרים מדוע הביאו עדות אחת מדוע אין הרבה עדויוית שממש מראות על זה ומדוע חלקים משם כתובים ברמזים כמו שהיה רשום שם העם המשתחוה לא שלא ירשמו העבריים הראה ידוע שהם ידעו שאנו העם העברי ???{מדוע לא מוצאים הרבה עדויות כל כך }

תשובה

שלום וברכה

דרכם של כל המלכים בדורות עברו, להסתיר את כל כשלונותיהם ולמחוק כל דבר שלא התאים להם, ועל כן לא נמצא בדברי הימים של מצרים את כשלונם הצורב.

אולם עדות אותנטית אחת שנשמרה המתאימה למה שמסופר בתנ"ך, דיה כדי להוכיח את האמת שבדברים.

זאת מלבד שהתנ"ך שלעצמו מוכח כאמיתי גם ללא ראיות חיצוניות.

בברכה - בנימין שמואלי