תורה ומדע

המבול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום, ברצוני לשאול אם בתקופת המבול הדבר היחיד שהציף את העולם היה הגשם שירד או שהיו מקורות נוספים? שאלתי באה בעקבות פניה של חבר שהמעסיק שלו שואל מעין שאלות כפירה. חברי רוצה להראות לו שביהדות יש תשובה להכל ועל כן הפנה בפניי את השאלה הבאה: המעסיק טוען שנושא המבול נבדק ע´י חוקרים שבדקו שבכדי שכל העולם יהיה מוצף מההר הכי גבוה בעולם ועד ים המלח ע´י ירידת גשמים במשך 40 יום ולילה, כל טיפה צריכה להיות בגודל בניין התאומים לשעבר. כיצד נוכל ´לדעת מה להשיב לאפיקורוס´?

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בפסוקים גם מהארץ יצאו מים, וגם הגשם לא היה גשם רגיל אלא שפיכה עצומה של מים.

בברכה - בנימין שמואלי