זוגיות

שאלה בנוגע לפגם הברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה אחת שאני שובר את הראש ולא מצליח להבין. אין לי בעיה לקבל את זה שאסור לשפוך זרע לבטלה וגם שזה פוגם בגוף ובהמון המון דברים, אבל למה אחרי חתונה ואחרי שמירת טהרת המשפחה זה לא נחשב שפיכת זרע לבטלה? מכיוון שזה לא מלמטרת הבאת ילדים לעולם. אז למה זה לא נקרא שפיכת זרע לבטלה ואיך זה שכל המקרים לאחר החתונה הוצאת הזרע גם אם היא לא לבטלה היא לא פוגמת באיברי הגוף כמו שהרמב"ם כותב?

תשובה

שלום וברכה

כאשר מקיימים יחסי איש ואשה בימי טהרה, אין הזרע לבטלה מחמת שני סיבות. א. אחת המטרות של יחסי איש ואשתו הם כדי לקרבם אחד לשני, ולהפכם ללב אחד.

ב. מבואר במקובלים שבכל קיום יחסים בטהרה, נבראים נשמות אשר זוכות לתיקון בעצם ירידת הנשמה, גם ללא קליטת הזרע להריון. השטוף יותר מידי בשכבת זרע גם בהיתר, הרי הוא אכן גם נחלש וכדברי הרמב"ם.

בברכה - בנימין שמואלי