תורה ומדע

שערות

  • ג' תשרי התשע"ז

שאלה

למה אלוקים גרם לכך שקור (של ארצות אירופה) גורם לדילול השיערות והרי דווקא האנשים שנמצאים במקום קר צריכים "חימום אנושי" ?

תשובה

שלום וברכה,

שיער הגוף איננו דומה ולא מתקרב לפרווה, ולא נועד לחימום בחורף. בני האדם נועדו ללבוש בגדים.

כמו כן לפי מה שידוע לי, אין זה נכון שקור גורם לדילול השיערות. הרי אפריקאים שחיים במדינות חמות הם כמעט חסרי שיער-גוף, והאינדיאנים (ילידים אמריקנים) הם כמעט חסרי-זקן.

רק יש לדייק ולהדגיש שלכל בני האדם יש שיערות זעירות בכל חלקי הגוף, אשר להם תפקידים רבים. נא לראות תשובה מורחבת על תפקיד שיערות הגוף:

https://www.hidabroot.org/question/35565

בברכה,

דניאל בלס